Afkicken van Drank:


Mensen met een alcoholverslaving hebben vaak moeite om dit probleem te erkennen. Velen van hen hebben het idee, of maken zichzelf graag wijs dat ze elk moment kunnen stoppen en dat wellicht vanavond de laatste keer is dat ze drinken voorlopig. De praktijk wijst uit dat het veel moeilijker is om niet naar de fles te grijpen.

Afkicken alcohol is een zwaar en moeilijk proces en het is dan ook noodzakelijk dat de verslaafde inziet en erkent dat hij een drankverslaving heeft. Pas vanaf dat moment kan het genezingsproces beginnen. Het is vooral belangrijk dat de verslaafde niet de gelegenheid krijgt om weer te drinken en het kan geen kwaad om vervangende activiteiten te verzorgen. In plaats van thuis, buiten of in de kroeg te gaan drinken kan de verslaafde bijvoorbeeld op bezoek gaan bij familie, een avondje uit gaan (zonder drank dus) of een filmavond organiseren. Het werkt natuurlijk het best als dit allemaal onder toezicht en steun van iemand in-the-know gebeurt. Het lichamelijk afkicken van drank kost ongeveer drie tot zeven dagen. De ontwenningsverschijnselen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de duur en mate van drankgebruik. Het geestelijk afkicken is vaak een veel zwaarder proces omdat de verslaafde uit zijn routine moet breken, zijn veilige wereldje achter zich moet laten en moet leren leven zonder alcohol. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk.


Heeft u besloten en ondervonden dat u uw drankverslaving wilt bestrijden? Dan bent u op de goede weg. Zorg ervoor dat u in contact komt met de juiste instanties en de juiste personen die u gaan helpen met dit zware traject. Iedereen kent films over drugsverslavingen en dat mensen zware afkickverschijnselen krijgen. U heeft hetzelfde probleem en een zelfs iets erger probleem. Met drank op kun je nog redelijk goed communiceren en leven, dit zorgt ervoor dat het minder opvalt hoe uw lichaam eraan toe is.